Γιώργος Ζελελίδης: Να αγκαλιάζεις τα όνειρά σου.. 🌿🌼


img_1026Να πηγαίνεις πάντα εκεί που θέλεις και όχι εκεί που σε πάνε και κυρίως εκεί που πρέπει. Μην κάνεις τα όνειρα σου ανεμοστρόβιλο, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να ζαλίζεσαι και να ξεχνάς ή να χάνεις την διαδρομή.
Δεν είναι εύκολο;
Το ξέρω, αλλά κι εσύ δεν είσαι για τα εύκολα. Εσύ είσαι για τα μεγάλα, τα σπουδαία, εκείνα τα όμορφα που τα σκέφτεσαι δειλά και δεν τολμάς να τα πραγματοποιήσεις. Περίμενε υπομονετικά την καταιγίδα να ξεθυμάνει και όσο διαρκεί αυτό, εσύ χάραξε την πορεία σου να είσαι έτοιμος. Μην βλαστημάς, γιατί συμβαίνει. Γίνεται έτσι, για να σου δώσει το χρόνο να προετοιμαστείς. Κοίτα το τέρμα του ονείρου σου, φαντάσου την διαδρομή και πλέξε τα θέλω σου πάνω στα πρέπει. Μην βιαστείς να πεις δεν μπορώ. Μπορείς. Σταμάτα να ακούς την φωνή μέσα σου και άκουσε εμένα. Σφίξε τις γροθιές σου και τόλμησε. Εξάλλου τι έχεις να χάσεις. Την μίζερη και ανιαρή ζωή σου; Αυτή για την οποία έχεις πέσει και δεν τολμάς να σηκωθείς; Φοβάσαι μην χαραμίσεις την ζωή σου με ανώφελη προσπάθεια; Μα δεν ξέρεις καν πόση είναι. Δεν είναι κρίμα να την χαραμίζεις γεμίζοντας την κλεψύδρα της αδράνειας; Δεν είναι πιο όμορφο να κάτσεις, να σχεδιάσεις την ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι από το να κλαις για το χθες; Αν μπορούσες να το αλλάξεις κι εγώ μαζί σου θα ήμουνα. Μα δεν μπορείς. Σπάσε τις αλυσίδες που σε κρατάνε και ξεκίνα να σχεδιάζεις εκεί που θέλεις να πας. Βάλε λίγο κέφι λίγο τραγούδι και μπόλικη τρέλα και ζήτησε για την ζωή σου το ακατόρθωτο. Κοίταξε το φεγγάρι! Είναι τόσο μακριά κι όμως εσύ το βλέπεις τόσο κοντά. Δεν νιώθεις πολλές φορές, πως αν τεντώσεις το χέρι σου θα το πιάσεις; Έτσι λοιπόν είναι και η ζωή σου αν το θελήσεις. Γιατί φιλαράκι μέχρι τώρα ζεις την ζωή που θέλησες. Αν σ’ αρέσει πάω πάσο. Αν όμως όχι, αντέδρασε. Άλματα πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις τον χρόνο που έχασες. Κοίτα την κλεψύδρα πόσο αδυσώπητα αδειάζει και τρέχα.
Καλή πορεία φίλε μου και μην γυρίσεις ποτέ να κοιτάξεις πίσω…

img_1029Θέλω σήμερα φίλοι μου να αποδώσω τιμή σε όλους τους ταπεινούς ανθρώπους. Δεν τους καταλαβαίνεις, δεν τους δίνεις καν σημασία τους προσπερνάς αδιάφορα. Ίσως και να τους ρίξεις ένα βλέμμα απαξίωσης αν πέσεις επάνω τους. Είναι οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Δεν είναι οι άνθρωποι, που θα κάνουν φασαρία για να φανούνε. Ξέρουν που πάνε ξέρουν τι κάνουν ξέρουν να αγαπάνε και το κυριότερο ξέρουν να συγχωρούνε. Δεν τους νοιάζει το χθες, δεν κοιτάνε το αύριο. Αχόρταγα ρουφάνε την κάθε στιγμή. Γίνονται ένα με αυτήν. Δεν υπάρχει τίποτα που να τους φοβίσει ή να τους τρομάξει. Αγαπάνε ακόμα και τις άσχημες καταστάσεις, γιατί καταλαβαίνουν πως μετά από αυτές θα βγει το ουράνιο τόξο στην ζωή τους. Ξέρουν να εκτιμάνε το σκοτάδι, γιατί δίνει αξία στο φως. Δεν ψάχνουν την αναγνώριση γύρω τους ούτε τα ωραία λόγια και τις κολακείες, γιατί δίνουν σημασία στο τι πιστεύει ο εαυτός τους. Μόνον αυτόν ακούνε μόνον αυτόν εμπιστεύονται. Δεν αφήνουν τις σκέψεις τους να τους εξουσιάζουν. Δεν δέχονται την άποψη τους και τις επικρίσεις τους. Γνωρίζουν πως είναι ψέματα. Αγαπάνε το ρίσκο και τα λάθη τους και λένε ευχαριστώ για τα μαθήματα και τις εμπειρίες που αποκομίζουν. Νιώθουν ελεύθεροι και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Ταξιδεύουν στην ζωή πάνω σε ράγες των αξιών, που οι ίδιοι τοποθέτησαν. Δεν εκτροχιάζονται και δεν αποκλίνουν από την πορεία που έθεσαν. Γνωρίζουν τον προορισμό τους και απλά απολαμβάνουν την διαδρομή. Βλέπεις στο βλέμμα τους μια ηρεμία και αγνοείς τον πόνο ή τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Νιώθουν πως οι μάχες που έδωσαν είναι δική τους υπόθεση και δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να είναι τα πρότυπα όλων μας.

img_1027Καλημέρα σε ότι νέο κυριαρχεί στο νου μας και μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους…
Τα όνειρα μας πρέπει να τα αγκαλιάζουμε. Να τα φυλάμε καλά μέσα μας ως πολύτιμο θησαυρό. Δεν πρέπει να τα σκορπάμε δεξιά και αριστερά. Το κυριότερο όμως είναι να τα θυμόμαστε. Να τα λαχταράμε. Μην τα στοιβάζουμε στα ράφια της ψυχής μας ξεχασμένα και αραχνιασμένα.
Υπάρχουν και τα μισοτελειωμένα όνειρα που με το χρόνο γίνονται προσδοκίες. Όλα λάθος. Νικημένοι από τις λέξεις των άτολμων κατάφεραν να μας φυτέψουν το σπόρο του «δεν μπορείς» και του «δεν είσαι ικανός»
Τι ειρωνεία Θεέ μου να σου το λένε αυτό άνθρωποι αποτυχημένοι. Φοβισμένοι και υποταγμένοι στο αμαρτωλό Εγώ τους. Όχι δεν νιώθω οργή για όλους αυτούς. Θλίψη και συμπόνια νιώθω.
Είναι αυτοί που θέλουν να σου δηλητηριάσουν τα όνειρα σου. Ονομάζουν τον εαυτό τους πραγματιστές. Πραγματιστές σε τι;;; Στην αποτυχία;;; Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω. Αλήθεια ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να εξουσιάζουν το υποσυνείδητο προβάλλοντας την κενότητα τους ως αλήθεια.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να μην μπορέσουν να σε εξουσιάσουν είναι να κρατήσεις μέσα σου τα όνειρα σου. Μόνο έτσι θα τα γιγαντώσεις και θα τα κάνεις πραγματικότητα. Απερίσπαστος θα στοχεύσεις εκεί που θες να πας. Εκεί δηλαδή που ήταν ο προορισμός σου από την αρχή. Στην τελειότητα, στην ευτυχία και στην γαλήνη. Μπορείς να αποκτήσεις οτιδήποτε ονειρευτείς αρκεί να το πιστέψεις.
Άφησε λοιπόν όλους αυτούς να ζούνε στην πλήξη της μοναξιάς τους και ακολούθησε το μονοπάτι της ευτυχίας με πυξίδα τα όνειρα σου. Ελεύθερος από τους περιορισμούς που ηθελημένα προσπαθούν να σου επιβάλλουν.
Ζήσε μέσα στο όνειρο Τώρα και άσε πίσω σου τους ανθρώπους της προσμονής και της αναποφασιστικότητας.
.
🍃…✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ✫……🌸.🍂♡
.
Γιώργος Ζελελίδης
Συγγραφέας του βιβλίου «Το μυστικό της αιώνιας ζωής»
.
.☆*’♡..* 🌼 .¸.•*’ ¨✿ …🍂…♡… 🌸

img_1030img_1028Φωτογραφίες: ´Ελενα Χαλιβελάκη
Λίγο έξω από τα όμορφα Χανιά μας – Κρήτη.

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s