Να ζεις απόλυτα, δυναμικά, μεθυσμένα. 🎀


img_0436Μην αφήσεις τα Μη και τα Πρέπει να γίνουν Αν. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Είναι η μεγαλύτερη τιμωρία κάποια στιγμή στην δύση της ζωής σου αντί να προβάλλεις στο μυαλό σου όμορφα συναισθήματα και καταστάσεις να βασανίζεσαι από αμέτρητα Αν. Πήγαινε πάντα εκεί που θέλει η καρδιά σου και ποτέ εκεί που βλέπουν τα μάτια σου. Τα μάτια βλέπουν ό,τι έρχεται από ένα αχανές και μπερδεμένο υποσυνείδητο που το δημιουργεί ένα σύστημα που δεν θέλει με τίποτα την ελευθερία σου. Δώσε προτεραιότητα στα όνειρα σου χωρίς να λογαριάζεις τις συνέπειες και χωρίς να τα περνάς από το scanner του μυαλού σου. Πάρε σωσίβιο τα Θέλω σου και κολύμπησε την ζωή των επιθυμιών σου. Όταν στους άλλους θα έρχονται οι ερινύες των Αν εσύ θα απολαμβάνεις την δικαίωση των επιλογών σου προβάλλοντας στο μυαλό σου συναισθήματα και εικόνες από μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή. Ας αντισταθούμε και ας αντιδράσουμε βγαίνοντας από την δίνη των προβλημάτων που μας επιβάλλουν και ας δημιουργήσουμε την ιδανική ζωή που ονειρευόμαστε. Ας φτάσουμε στο τέρμα κερδίζοντας το βραβείο της ζωής χωρίς κανένα Αν… Νομίζω πως αξίζει τον κόπο..

img_0425img_0431Να ζεις απόλυτα, δυναμικά, μεθυσμένα, χωρίς κανένα κράτημα. Να ζεις κάθε εμπειρία τόσο εξαντλητικά, ώστε να μη μένει τίποτα, έτσι που όλο σου το είναι να πεθαίνει από εξάντληση. Να ζεις με τόση υπερένταση ώστε όλο σου το είναι να πεθαίνει από υπερένταση έπειτα από κάθε εμπειρία. Αυτή είναι η πλήρης ζωή. Να αγαπάς συντριπτικά, με πάθος, με τρυφερότητα, χωρίς φόβο, χωρίς ενδοιασμούς κι επιφυλάξεις. Να χύνεις το αίμα σου, να θυσιάζεις τα πάντα, όχι με κάποιο κίνητρο, όχι για να κερδίσεις κάτι, αλλά επειδή δε θα μπορούσες ποτέ να προσφέρεις κάτι λιγότερο.

img_0432img_0433Το νόημα της ζωής και συνεπώς της ευτυχίας χάθηκε από την στιγμή που αποδεχτήκαμε τον τρόπο ζωής που μας μάθανε από μικρά παιδιά. Τίποτε φίλοι μου δεν είναι τυχαίο. Οργανωμένο είναι το έγκλημα με απώτερο σκοπό να μας κάνουν ανθρώπους άβουλους να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις δικές τους αξίες. Θέλουν να μας έχουν κονσερβοποιημένους ανήμπορους να σκεφτούμε και να επιλέξουμε. Μας μάθανε την ρήση καταναλώνω άρα υπάρχω και αποτέλεσμα αυτής της πεποίθησης είναι να είμαστε δυστυχισμένοι από την στιγμή που δεν έχουμε να καταναλώσουμε αυτά που μας βομβαρδίζουν συνεχώς στο μυαλό μας. Είναι ο δικός τους τρόπος για να μας κάνει να είμαστε σε μόνιμη αγωνία και άγχος έτσι ώστε να μην σκεφτόμαστε. Η σκέψη βλέπετε φέρνει άλλους τρόπους ευτυχίας. Διαλυμένες σχέσεις, μιζέρια, οικονομικό άγχος, έλλειψη αγάπης και εκνευρισμός μίσος θυμός και κακία είναι το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής που μας μάθανε. Χάθηκαν οι στιγμές από τα απλά πράγματα τα ευτελή που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας και τα προσπερνάμε, τα τσαλαπατάμε δίχως να τα δώσουμε σημασία. Ένα χάδι, ένα άγγιγμα, μια αγκαλιά, μια ματιά είναι το κλειδί της πραγματικής ευτυχίας. Ξεκινώντας από τα μικρά κατακτάς τα μεγάλα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μα για να δεις τα μικρά πρέπει να έχεις γαλήνη και ηρεμία μέσα σου. Κάτσε και δες μόνος σου ένα ηλιοβασίλεμα και θα δεις τι θα πει πραγματική γαλήνη. Εκεί θα νιώσεις την ομορφιά του κόσμου και θα ανακαλύψεις πως αφού είσαι κι εσύ μέλος αυτού του κόσμου είσαι μια ομορφιά. Μια ξεχωριστή και μοναδική οντότητα ένα κομμάτι του πάζλ του σύμπαντος. Χωρίς εσένα δεν μπορεί να υπάρξει το σύμπαν.
Για σκέψου το λιγάκι.

img_0434img_0437Για να μπορέσεις να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία πρέπει να κατακτήσεις το Εγώ σου. Θέλει προσπάθεια και δύναμη αυτό. Βασική προϋπόθεση είναι να αποδεχτείς την τωρινή σου κατάσταση. Να γίνεις φίλος με την δυστυχία σου για να μπορέσεις σαν δεξιοτέχνης επιβήτορας να την ημερέψεις. Μόλις το πετύχεις αυτό θα είναι η ώρα να πάρεις το ανηφορικό ομιχλώδες μονοπάτι που υπάρχει μέσα σου και να το διασχίσεις μέχρι να βγεις στο ξέφωτο. Δύσκολη η διαδρομή αλλά με την σκέψη στην ομορφιά που θα αντικρίσεις θα μπορείς να πάρεις θάρρος και δύναμη. Η χαρά είναι μια πράξη ενέργειας και την έχεις μόνο εσύ. Κανείς δεν μπορεί να σου την στερήσει ούτε να την εμποδίσει να εισχωρήσει στο Είναι σου. Η χαρά είναι μια μίξη συναισθημάτων που αν δεν τα έχουμε δεν μπορούμε να την βάλουμε μέσα μας. Τα συναισθήματα αυτά είναι η Αγάπη, η εσωτερική γαλήνη και ευτυχία, η συγχώρεση, η έλλειψη φόβου και η δύναμη της πίστης. Όπλα που αν τα έχεις θα μπορέσεις να νιώσεις την έννοια της ευτυχίας μέχρι το μεδούλι σου. Θα απορείς πως ζούσες μέχρι τώρα πως μπορούσες και ανέπνεες. Το πιο γλυκό μεθύσι της ζωής σου που αν το αισθανθείς να ξέρεις πως θα είναι για πάντα.
Αξίζει η ανηφόρα στην ομίχλη δεν νομίζεις;; Ξεκινάμε λοιπόν;;

img_0422img_0440Μόνοι μας κρατάμε δέσμιους τους εαυτούς μας. Δεν τους αφήνουμε να πετάξουν, να ταξιδέψουν, να αγαπήσουν, να ερωτευτούν να ονειρευτούν. Έχουμε φυλακίσει την θέληση μας και ακολουθούμε την μάζα σαν ναρκωμένοι μην έχοντας τις δυνάμεις να αντιδράσουμε. Αλυσοδεμένη είναι η ψυχή μας αδύνατη να νιώσει το οτιδήποτε καλό. Χαμένη σε ξεχασμένα όνειρα σε προδομένες αγάπες ακυβέρνητη μεσοπέλαγα στο ταξίδι της ζωής. Βουτήξαμε το μυαλό μας στο βούρκο της ανυπαρξίας τους και δεν έχουμε την δύναμη να ελευθερωθούμε. Να τινάξουμε τις ακαθαρσίες και να τους γυρίσουμε την πλάτη και να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο. Να πορευτούμε με τα λάθη μας με την τρέλα μας με το πάθος μας. Εμείς είμαστε για τα δύσκολα για τα ωραία για τα ανέφικτα. Πρέπει να τους χαρίσουμε την μιζέρια τους και να βγάλουμε την τίγρη που είναι μέσα μας. Κραυγή χαράς και ευτυχίας να ηχεί στην ζούγκλα τους. Βρυχηθμοί και κοφτερά δόντια για όσους πάνε να μπούνε εμπόδιο στην ευτυχία μας. Ο εαυτός άλλαξε αφεντικό. Εμείς πλέον τον ορίζουμε. Είναι η ώρα που θα σπάσουμε τις αλυσίδες της σκλαβιάς και θα βγούμε από το κλουβί του τσίρκου τους και θα γυρίσουμε στην ελευθερία μας. Στην άγρια ομορφιά της αποδέσμευσης…. Γίνε δυνατός και μην φοβάσαι τίποτα… Ένα γλέντι είναι η ζωή.

🌿
Γιώργος Ζελελίδης
Συγγραφέας του βιβλίου «Το μυστικό της αιώνιας ζωής»
🌿
Φωτογραφίες: ´Ελενα Χαλιβελάκη – Νότια της Κρήτης.
Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε τέτοια ομορφιά.

img_0430

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Να ζεις απόλυτα, δυναμικά, μεθυσμένα. 🎀

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πολυ σωστα συμφωνω

Σχολιάστε!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s