🌿🌟 Η εσωτερική ειρήνη 🌟🌿


imageΗ εσωτερική ειρήνη είναι ο θρίαμβος πάνω στα ζωώδη ένστικτά μας και τις υλικές επιθυμίες μας. Η εσωτερική ειρήνη μας δείχνει πως η ηρεμία και η γαλήνη είναι κάτι που εξαρτάται από τον εαυτό μας και πως είναι μάταιο να το ψάχνουμε σε πράγματα ή σε κάποια εξωτερική πηγή. Η εσωτερική ειρήνη είναι η απελευθέρωση από το άγχος, το στρες, το χάος και την αναταραχή. Είναι το τέλος της ανταγωνιστικότητας εναντίον των άλλων αλλά και εις βάρος του εαυτού μας. Αυτός που έχει εσωτερική ειρήνη ζει χωρίς συγκρούσεις, ζει χωρίς δεκανίκια και είναι αυτάρκης.

Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει σε ειρήνη, γιατί αυτό είναι η φυσική του κατάσταση. Ωστόσο, ακόμη και αν ο καθένας θέλει να νιώθει αυτήν την γαλήνη είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Μόνο οι σοφοί, οι άγιοι και οι ευγενικοί άνθρωποι έχουν ειρήνη μέσα στην ψυχή τους αφού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις αισθήσεις του κατώτερου νου. Οι εχθροί της εσωτερικής μας ειρήνης είναι διάφορα αρνητικά συναισθήματα όπως: η ζήλια, ο φθόνος, το μίσος, η υπερηφάνεια και ο εγωισμός που είναι κυρίως κοσμικές επιθυμίες που παράγουν άγχος και συγκρούσεις. Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να επιτευχθεί από οτιδήποτε το εξωτερικό και υλικό.

image

Τα πάντα γύρω μας είναι εφήμερα και συνεχώς μεταβαλλόμενα επειδή εξαρτιούνται από το χρόνο, το χώρο και το νόμο της αιτιότητας. Η εσωτερική ειρήνη επιτρέπει την ανάπτυξη και είναι το πολυτιμότερο αγαθό απ’ όλα. Η ειρήνη είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου που επιτρέπει την εσωτερική ισορροπία, την επίλυση των δυσκολιών και μπορεί να επιτρέψει την ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη. Η κοινωνία μας παράγει τον ανταγωνισμό και σέρνει τον άνθρωπο σε ένα ιδιότυπο αγώνα συγκρούσεων. Επίσης η κοινωνία ωθεί το άτομο να προσποιείται κάτι το οποίο δεν είναι, για να συμβαδίζει με τα κοινωνικά πρότυπα.

Για να έχουμε εσωτερική ειρήνη πρέπει να συγχωρούμε, διότι η συγχώρεση απελευθερώνει από τα βαρύτερα φορτία και παρέχει αληθινή ελευθερία. Η συγχώρεση είναι μια εσωτερική διαδικασία που θα μας απελευθερώσει από το παρελθόν και μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε. Η εσωτερική γαλήνη θα βελτιώσει την υγεία μας και θα κρατήσει μακριά από την ζωή μας το φόβο, το μίσος και τη δυστυχία. Θα ανοίξει τον δρόμο για την αγάπη η οποία είναι η πιο ισχυρή, ειρηνική και συμπονετική ενέργεια που έχει ο άνθρωπος.

Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου.

Μητέρα Τερέζα.

http://www.tokleidi.com

Οι φωτογραφίες μου είναι από τα Χανιά της Κρήτης.

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to 🌿🌟 Η εσωτερική ειρήνη 🌟🌿

 1. Ο/Η iro λέει:

  Όμορφα λογάκια και πανέμορφες φωτό!!!

 2. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  Ψυχική ειρήνη έχει ένας άνθρωπος που μέσα στο μυαλό του δεν έχει κακία ,που αγαπάει τους συνανθρώπους του ανεξάρτητα από χώρα . θρησκεία χρώμα ή φύλο ,που κάθε πρωί ξυπνάει και εύχεται , καλημέρα σε όποιον βλέπει , που υπενθυμίζει συχνά στους φίλους και την οικογένειά του πόσο σημαντικοί είναι γι αυτόν που ξέρει να λέει «Σ αγαπώ », «Ευχαριστώ » , «Συγνώμη »
  *******
  Όμορφη να είναι η μέρα σου Έλενα όπως τα λόγια σου !!!

  *******

 3. Ο/Η Μαρία λέει:

  «Για να έχουμε εσωτερική ειρήνη πρέπει να συγχωρούμε, διότι η συγχώρεση απελευθερώνει από τα βαρύτερα φορτία και παρέχει αληθινή ελευθερία. »

  «Αυτός που έχει εσωτερική ειρήνη ζει χωρίς συγκρούσεις,
  ζει χωρίς δεκανίκια και είναι αυτάρκης.»
  …….

Σχολιάστε!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s