~Πως Να Φέρεις Περισσότερη Αγάπη στη Ζωή σου~


image

Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς αγάπη. Την λαχταρούμε και την ποθούμε για να φέρει στη ζωή μας πληρότητα, ομορφιά κι ευτυχία. Η αγάπη έχει πάμπολλες μορφές και είναι μια αλήθεια διαρκής που την βλέπεις παντού και πάντα. Η γονεική αγάπη, η ρομαντική αγάπη, η αγάπη μεταξύ αδερφών και φίλων, η αγάπη απέναντι σ’ ενα ζώο, η αγάπη μεταξύ συνανθρώπων. Κι ενώ μοιάζει σα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι από το ανθρώπινο είναι, πολλοί από εμάς παραπονιούνται για την έλλειψη της ή αμφισβητούν πόσο πραγματική είναι η αγάπη που έχουν στη ζωή τους.
~~~~~~~~~
Εάν θέλεις να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου..

~Δώσε~

~~~~~~~~~
Η αγάπη μεγαλώνει με το να δίνεις. Η αγάπη που δίνουμε, είναι η μοναδική αγάπη που κρατάμε. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την αγάπη είναι να την δώσεις. E. Hubbard
Τι νόημα έχει το ν’ αγαπάμε χωρίς να είμαστε γενναιόδωροι; Όσο πιο πολύ εκφράζουμε και δινόμαστε με αγάπη, τόσο εκείνη γίνεται πιο πραγματική και για εμάς και για τον άλλο. Συνήθεις αμφιβολίες που μπορεί να έχουμε είναι πως όσο περισσότερο δινόμαστε , τόσο πιο πολύ διακινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Σωστά. Όμως θα μπορούσε να ισχύει και το εξής: όσο περισσότερο φοβόμαστε να δώσουμε όταν αγαπάμε, τόσο πιο πολύ στερούμε τον εαυτό μας από το να βιώσει την αγάπη.

~Συμφιλιώσου με το φόβο σου~
~~~~~~~~~
«Η καρδιά φτιάχτηκε για να σπάσει» – Oscar Wilde
Μπορεί να φοβόμαστε ν’ αγαπήσουμε ή ν’ αφήσουμε τους άλλους να μας αγαπήσουν. Ίσως με το να βάζουμε περιορισμούς στην αγάπη, να νομίζουμε ότι προστατεύουμε τον εαυτό μας από τον πόνο. Ίσως ενδόμυχα να φοβόμαστε ότι δεν αξίζουμε την αγάπη. Το δίλημμα τελικά είναι τι διαλέγουμε, τον φόβο ή την αγάπη;

~Άρχισε με τον εαυτό σου~
~~~~~~~~~
“ Δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που δεν αγαπούν τους εαυτούς τους κι όμως μου λένε σ’ αγαπώ. Υπάρχει μια αφρικάνικη παροιμία που λέει : Πρόσεχε όταν ένας γυμνός άνθρωπος σου προσφέρει το πουκάμισο του».― Maya Angelou
Τι σημαίνει «αγαπώ τον εαυτό μου»; Για τον καθένα από εμάς, η αγάπη προς τον εαυτό εκφράζεται διαφορετικά. Ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η μη κριτικότητα, η διάθεση για βελτίωση, η συγχώρεση του εαυτού μας, η προσωπική φροντίδα (ο σωστός ύπνος, διατροφή) είναι διαστάσεις της αγάπης προς τον εαυτό μας..

~Αποδέξου τους άλλους με τις ατέλειες και τα λάθη τους~
~~~~~~~~~
«Η μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής είναι η πεποίθηση ότι αγαπιόμαστε..
Η ομορφιά των ανθρώπων βρίσκεται όχι μόνο στα χαρίσματα τους αλλά και στις αδυναμίες τους. Όχι μόνο δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι , δεν χρειάζεται να είμαστε γιατί η πραγματική αγάπη δεν γίνεται ν’ αγαπά την τελειότητα, που είναι κάτι άπιαστο. Αγαπώ σημαίνει αποδέχομαι και τις λαμπρές και τις σκοτεινές πλευρές του άλλου, κι όσο πιο πολύ αποδέχομαι, τόσο πιο πολύ μαλακώνει η κριτικότητα μέσα μου, τόσο περισσότερο ανοίγει η καρδιά μου, τόσο περισσότερο αγαπώ.

~Πίστεψε ότι αξίζεις την αγάπη~
~~~~~~~~~
“ Αποδεχόμαστε την αγάπη που νομίζουμε ότι αξίζουμε». ― Stephen Chbosky
Πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη των άλλων; Διεκδικείς ν’ αγαπηθείς; Δέχεσαι βοήθεια όταν σου προσφέρεται; Ίσως να αμφιβάλλεις για το αν αξίζεις την αγάπη κάποιες φορές. Μέσα μας υπάρχει συχνά το ερώτημα «είμαι αρκετά καλός για να μ’ αγαπούν;». Η απάντηση είναι ναι, όποιος και να είσαι, όπως και να είσαι, αξίζεις την αγάπη. Όπως είδαμε και παραπάνω, η ομορφιά που έχουμε ως άνθρωποι βρίσκεται στην ατέλεια μας..

~Συμπόνεσε~
~~~~~~~~~~
» Ένα άνθρωπινο ον είναι μέρος ενός όλου, το οποίο ονομάζουμε σύμπαν, ένα μέρος που περιορίζεται από το χρόνο και το χώρο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του σαν κάτι ξέχωρο από τους υπόλοιπους, ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης της συνειδητότητας του. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι κάτι σαν φυλακή για εμάς που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και τη στοργή για λίγους ανθρώπους γύρω μας. Το καθήκον μας είναι να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτή τη φυλακή ευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για ν’ αγκαλιάσουμε όλα τα ζώντα όντα και τη φύση». — Albert Einstein
~~~~~~~~~
Όλα στη φύση συνδέονται μ’ έναν δεσμό, αόρατο στο γυμνό μάτι, αλλά ορατό στα μάτια της αγάπης. Ανεξάρτητα από πια χώρα προερχόμαστε, το μορφωτικό μας επίπεδο, την οικονομική μας κατάσταση, η βασική έκφραση των συναισθημάτων είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους. Όλοι μας λυπόμαστε, χαιρόμαστε, θυμώνουμε, πονάμε, αγάπαμε. Η εμπειρία που ζείς εσύ σήμερα μπορεί αύριο να συμβεί στο διπλανό σου. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Όταν καταλάβουμε πόσο συνδεδεμένοι είμαστε ο ένας με τον άλλο , νιώθουμε λιγότερο μόνοι, συμπονάμε τον άλλο κι αγαπάμε βαθύτερα.

~Πίστεψε στη δύναμη της αγάπης~
~~~~~~~~~
» Οταν απελπίζομαι, θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας ο δρόμος της αλήθειας και της αγάπης πάντα νικούσε. Πάντα υπήρχαν τύραννοι και δολοφόνοι, και για κάποια στιγμή, ίσως μοιάζουν αήτηττοι, αλλά στο τέλος πάντα χάνουν. Σκεφτείτε το- πάντα.— Mahatma Gandhi
~~~~~~~~~
Μερικές φορές πιστεύουμε ότι η σκληρότητα ή η ψυχρή λογική μπορεί να μας δώσει περισσότερη δύναμη απ’ότι μια συμπεριφορά αγάπης και δοτικότητας. Θεωρούμε ίσως ότι η ψυχρότητα ή η αδιαφορία μας δίνει μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία. Η αλήθεια είναι όμως πως το μίσος μπορεί να δημιουργήσει μόνο περισσότερο μίσος. Η ψυχρότητα μόνο περισσότερη ψυχρότητα. Μόνο η αγάπη μπορεί να μεταμορφώσει όλα τα προηγούμενα, όπως μiα δροσερή βροχή μεταμορφώνει τα κουρασμένα φυτά ενός κήπου.

~Συγχώρεσε~
~~~~~~~~~
Η συγχώρεση είναι η υψηλότερη, ομορφότερη μορφή αγάπης. Σε αντάλλαγμα, θα πάρεις ανείπωτη γαλήνη κι ευτυχία» – Robert Muller
Η συγχώρεση είναι μια πράξη αγάπης, κατανόησης κι άφεσης. Η συγχώρεση μπορεί να μας απελευθερώσει από τον πόνο του θυμού και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών μας. Δεν γίνεται ν’ αγαπάμε χωρίς να συγχωρούμε γιατί η αγάπη μας δε θα είναι πλήρης, κι ίσως να είναι πιο επώδυνη παρά λυτρωτική.

~Έχε υπομονή και επιμονή στο να την δημιουργήσεις~
~~~~~~~~~
«Χάνουμε το χρόνο μας ψάχνοντας τον τέλειο εραστή, αντί να δημιουργούμε την τέλεια αγάπη».- Tom Robbins
~~~~~~~~~
Η αγάπη είναι πέρα απ’ όλα τ’ άλλα μια συμπεριφορά αφοσίωσης. Η αγάπη δεν είναι πάντα στην πιο τέλεια μορφή της και συχνά χρειάζεται να την δουλέψουμε, να την χτίσουμε, να την δημιουργήσουμε. Η αγάπη δεν είναι πάντα εύκολη και ίσως κάποιες φορές να χρειάζεται να προσπαθήσουμε για εκείνην. Ίσως να χρειάζεται να προσπαθήσουμε για τον άνθρωπο δίπλα μας. Αξίζει όμως τον κόπο.

newsitamea

 

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to ~Πως Να Φέρεις Περισσότερη Αγάπη στη Ζωή σου~

 1. Ο/Η ΚΥΚΝΟΣ λέει:

  … Η αγάπη είναι πραγματοποιήσιμη μόνο άν δυό άτομα επικοινωνούν τό ένα μέ τό άλλο άπό τό κέντρο της ύπαρξης τους, καί επομένως μόνο άν τό καθένα νιώθει τόν εαυτό του άπό τό κέντρο της ύπαρξης του. Μόνο σ’ αυτή τήν «κεντρική εμπειρία» υπάρχει η ανθρώπινη πραγματικότητα, μόνο έδώ είναι η ζωή, μόνο έδώ είναι τό θεμέλιο της αγάπης. Η αγάπη πού δοκιμάζεις μ’ αυτό τόν τρόπο είναι μιά συνεχής πρόκληση. Δέν είναι σταθμός ανάπαυσης, άλλα σημείο γιά ξεκίνημα, γιά τήν ωριμότητα, γιά τή συνεργασία. Ακόμα καί τό γεγονός ότι υπάρχει αρμονία ή σύγκρουση, χαρά ή στενοχώρια, είναι δευτερεύον σέ σχέση μέ τό πρώτιστο γεγονός ότι δυό άνθρωποι νιώθουν ό ένας τόν άλλο μέσα άπό τήν ουσία της ύπαρξης τους, ότι είναι ένα ο ένας μέ τόν άλλο μέ τό νά είναι ένα μέ τόν εαυτό τους, παρά μέ τό νά δραπετεύουν άπ’ αυτόν. Μόνο μιά απόδειξη υπάρχει γιά τήν παρουσία τής αγάπης: τό βάθος τής σχέσης, η ζωντάνια καί η δύναμη καί στά δυό άτομα, πού είναι ό καρπός άπό τόν όποίο αναγνωρίζουμε τήν αγάπη. – See more at: http://www.gfragoulis.blogspot.gr/2013/08/ii.html#more

 2. Ο/Η ΚΥΚΝΟΣ λέει:

  Οι άνθρωποι διψούν γι’ αγάπη. Παρακολουθούν αναρίθμητα φιλμ που διηγούνται ευτυχισμένες ή αποτυχημένες ερωτικές ιστορίες. Ακούν εκατοντάδες ανόητα τραγούδια για την αγάπη. Παρόλα αυτά, σχεδόν κανείς τους δε σκέφτεται αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθει σχετικά με την αγάπη. Αυτή η περίεργη αντίληψη βασίζεται σε ορισμένες υποθέσεις που, ξεχωριστά ή συνδυασμένες, τείνουν να τη δικαιώσουν. Οι πιο πολλοί άνθρωποι βλέπουν το πρόβλημα της αγάπης πρωταρχικά σαν πρόβλημα του πως να αγαπηθούν, και όχι του πως να αγαπήσουν, πως να αναπτύξουν την ικανότητα τους γι’ αγάπη. Δηλαδή, εκείνο που τους απασχολεί είναι πως να τους αγαπήσουν οι άλλοι, πως να γίνουν αξιαγάπητα πρόσωπα. Για να φτάσουν στο σκοπό αυτό ακολουθούν διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος, αυτός που κυρίως ακολουθούν οι άντρες, είναι να πετύχουν, να αποκτήσουν όση δύναμη και πλούτο μπορούν, στο βαθμό που τους επιτρέπουν τα κοινωνικά περιθώρια της θέσης τους. Ο δεύτερος τρόπος, αυτός που ιδιαίτερα ακολουθείται από τις γυναίκες, είναι να γίνουν ελκυστικές, με τη φροντίδα για το σώμα και το ντύσιμο. Άλλοι τρόποι για να γίνει κανείς ελκυστικός, είτε άντρας είναι είτε γυναίκα, είναι η καλλιέργεια ωραίων τρόπων συμπεριφοράς, η ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα ομιλία, η καλοσύνη, η μετριοφροσύνη, η πραότητα. Πολλές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να γίνουμε αξιαγάπητοι είναι οι ίδιες μ’ εκείνες που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε στη ζωή “για να αποχτήσουμε φίλους και να επηρεάζουμε ανθρώπους”. Πραγματικά για τους περισσότερους ανθρώπους του Πολιτισμού μας, το να είναι κανείς αξιαγάπητος σημαίνει, βασικά, να συνδυάζει τη δημοτικότητα με την ερωτική έλξη [Ε. Φρομ, η τέχνη της αγάπης, ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗΣ, 1978, μετάφραση Ευ. Γραμμένος, σελίδες 11-12].

 3. Ο/Η Έλενα λέει:

  «Μόνο μιά απόδειξη υπάρχει γιά τήν παρουσία τής αγάπης: τό βάθος τής σχέσης, η ζωντάνια καί η δύναμη καί στά δυό άτομα, πού είναι ό καρπός άπό τόν όποίο αναγνωρίζουμε τήν αγάπη.»
  Συμφωνώ απόλυτα με τα όμορφα σχόλιά σου, και σ’ ευχαριστώ.
  Πρέπει πρώτα να μάθουμε, να μπορούμε, να δίνουμε αγάπη..
  Απλά, και ανιδιοτελώς.. Τότε, το οτι θα πάρουμε, είναι σίγουρο.
  Και μιλάμε βέβαια γιά όλες τις μορφές της αγάπης..όχι μόνο της ερωτικής.
  Της αγάπης στον συνάνθρωπό μας γενικά, και σε όλα τα πλάσματα της φύσης.

 4. Ο/Η Μαρία λέει:

  «Δηλαδή, εκείνο που τους απασχολεί είναι πως να τους αγαπήσουν οι άλλοι, πως να γίνουν αξιαγάπητα πρόσωπα. Για να φτάσουν στο σκοπό αυτό ακολουθούν διάφορους τρόπους. »

  Ωραία ανάρτηση Έλενα, και πολύ όμορφα τα σχόλια του Κύκνου.
  Δείτε κι αυτή την άποψη:

 5. Ο/Η Έλενα λέει:

  Μαρία σ’ ευχαριστώ πάντα γιά τις απόψεις σου..

Σχολιάστε!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s